الفطيرة الليبية بالخميرة
ديسمبر 15, 2017
طبعا للعلم الناس اغلبها اديرلها ف طقوس خاصة لحتى تجي رقيقة وانا نحبها مش رقيقة بس لو تبوها رقيقة ممكن تفردوا ورقة ع الطاولة و تشربوا الورقة بالزيت اولا بعدين تفردوا العجين عليها بالنشابة و تحطوا ورقة تانية مشربة بالزيت فوق العجين وتفردوا بالنشابة فوق الورقة ... تجيكم رقيقة بس دوة فاضي بناكلوا احنا مش بنتعذبوا -_-
هدي صورة للفطيرة الرقيقة و تكون بدون خميرة و طبعا شريتها من المخبز مش انا وسعت بالي و درتها
نرجعوا للفطيرة بالخميرةمقادير العجين سهلة زي السفنز ...
السر العجينة تكون مسبوكة كويس يعني معجونة كويس
كوبين و نصف دقيق
ملعقة صغيرة سكر
ملح
ملعقة صغيرة خميرة بيرة (خميرة التخمير)
ماء كافي للعجن
نكون العجينة متماسكة بس مش صلبة جدا يعني وسط سهل فردها
نخليها تختمر و تتضاعف بالحجم
بعدين نقسمها كور صغيرة و نفرد بالكرة بالزيت نفرد طبعا مش بالدقيق و نحمرهم بطاوة (مقلاة)بدون زيت
هدي صورة للفطيرة الرقيقة و تكون بدون خميرة و طبعا شريتها من المخبز مش انا وسعت بالي و درتها
نرجعوا للفطيرة بالخميرةمقادير العجين سهلة زي السفنز ...
السر العجينة تكون مسبوكة كويس يعني معجونة كويس
كوبين و نصف دقيق
ملعقة صغيرة سكر
ملح
ملعقة صغيرة خميرة بيرة (خميرة التخمير)
ماء كافي للعجن
نكون العجينة متماسكة بس مش صلبة جدا يعني وسط سهل فردها
نخليها تختمر و تتضاعف بالحجم
بعدين نقسمها كور صغيرة و نفرد بالكرة بالزيت نفرد طبعا مش بالدقيق و نحمرهم بطاوة (مقلاة)بدون زيت
ملا حوسة -_-
0 التعليقات
أكتب تعليقاً على هذا الموضوع و سيتم نشره فور مشاهدته