المقطع الليبي بالقديد

أغسطس 16, 2017





طريقة عمل القديد ... إضغط هنا


في طنجرة نحط زيت زيتون كمية بسيطة و بصل و القديد و الفلفل الأخضر


بعد ما يتشوحوا 


نحط الطماطم الأخضر و معجون الطماطم العلب و بعد ما يتشوحوا نحط البهارات و الملح و الحمص والبطاطا و ما يقارب لتر ماء




بعد ما نحط الماء نغطي الطنجرة لعند ما الماء يبدا يقل و المكونات تستوي




بهالأثناء نجهز عجينة مكرونة او رشدة المقطع , و هي عبارة عن ماء و ملح و دقيق , ممكن نحط صفر بيض ولكن مش اساسي

نخلي العجينة ترتاح ساعه عشان تساعدني في الفرد لأنها لازم تكون قاسية
و نبدا نفردها بالشوبك ولازم نرش دقيق كثير عشان ما تلصق العجينة في بعضها


نلفها رول و نقطعها بالسمك اللي نحبه و بعدين لاننا مغرقينها دقيق ح يكون فكها سهل او ممكن بدل الرول نفردها مستطيل و نقطعها شرائط بقطاعة البيتزا

نغربلها من الدقيق الزيادة و نحطها بالطنجرة اللي فيها مرق القديد ووقت تستوي نحطلها ثوم و فلفل أخضر


كمية المرق انت تتحكمي فيها



وصحتين .

You Might Also Like

2 التعليقات

أكتب تعليقاً على هذا الموضوع و سيتم نشره فور مشاهدته