المقطع الليبي بالقديد
أغسطس 16, 2017
بعد ما يتشوحوا
نحط الطماطم الأخضر و معجون الطماطم العلب و بعد ما يتشوحوا نحط البهارات و الملح و الحمص والبطاطا و ما يقارب لتر ماء
بعد ما نحط الماء نغطي الطنجرة لعند ما الماء يبدا يقل و المكونات تستوي
بهالأثناء نجهز عجينة مكرونة او رشدة المقطع , و هي عبارة عن ماء و ملح و دقيق , ممكن نحط صفر بيض ولكن مش اساسي
نخلي العجينة ترتاح ساعه عشان تساعدني في الفرد لأنها لازم تكون قاسية
و نبدا نفردها بالشوبك ولازم نرش دقيق كثير عشان ما تلصق العجينة في بعضها
نلفها رول و نقطعها بالسمك اللي نحبه و بعدين لاننا مغرقينها دقيق ح يكون فكها سهل او ممكن بدل الرول نفردها مستطيل و نقطعها شرائط بقطاعة البيتزا
نغربلها من الدقيق الزيادة و نحطها بالطنجرة اللي فيها مرق القديد ووقت تستوي نحطلها ثوم و فلفل أخضر
كمية المرق انت تتحكمي فيها
2 التعليقات
عادي لو درت بدون قديد
ردحذفعادي بدليه بأي لحم او دجاج
حذفأكتب تعليقاً على هذا الموضوع و سيتم نشره فور مشاهدته