مكرونة مبكبكة ليبية بالجبنة ... مكرونة جارية

أكتوبر 23, 2017





نفس طريقة المبكبكة العادية و اول ما تجهز نطفي عليها النار نضيفلها اي نوع جبن قابل للذوبان

طريقة المبكبكة (سبق و نزلتها)
المبكبكة الليبية
نشوح البصل و اللحم و الطماطم الاخضر و الفلفل "مقطعين مكعبات" في الزيت في طنجرة
بعد يتشوحوا نحط معجون الطماطم العلب يتشوح شوية برضو, ونحط بعدين البهارات الليبية اللي هي : كركم و لوسة و حرارات وفلفل أحمر بودرة وملح و بطاطا مقطعة الى 4 قطع يعني اربعه ارباع و حمص منقوع ليلة كاملة
نضيف رشة سكر او ربع ملعقة عسل (تفرق جدا) و ربع كوب ماء و نخليه اول ما يغلي مع المكونات
نضيف حوالي لتر ماء
لعند ما تستوي المكونات و يتبخر الماء للنصف ,نضيف اي نوع مكرونة و نغطي الطنجرة
ممكن تخلوا فيها مرق اكتر بس انا ما نحبها جارية نحبها جافة ,
قبل لا نطفي نضيف فلفل اخضر مقطع وثوم مهروس لو استخدمنا لحم دجاج مش خروف
همسة : نحب نحط حبة بصل كاملة زيادة تزيد نكهة و تطلع بعد الطبخ طعمها مسكَّر حلو
همسة 2 : المكرونة تكون من غير سلق و نوع كويس ما يعجن لان في انواع مكرونه لا تصلح لعمل المبكبكة لازم نوع ايطالي او ماشابه



وهدي ع الحطب ( الرّتم )






You Might Also Like

0 التعليقات

أكتب تعليقاً على هذا الموضوع و سيتم نشره فور مشاهدته